Autor Téma: Vadné napájení monitoru  (Přečteno 558 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Tomáš Hudeček

• Host
Vadné napájení monitoru
« kdy: Únor 12, 2021, 12:40:28 odpoledne »
Dobrý den
Chtěl bych se vás zeptat a potřeboval bych poradit.
Před nějakou dobou (cca 2 měsíce) mi začal blbnout monitor, kdykoliv zapnu PC, tak jenom problikává a vždy u toho mírně zapíská. Párkrát se mi podařilo, když jsem ho zapojil po chvilce problikávání do PC, že fungoval normálně tak jak má, dokonce i několik hodin v kuse bez potíží. Bohužel dnes když jsem se tohle snažil provést znovu, tak se nepovedlo a monitor jenom problikával. Jelikož mi vyhovuje jako druhý monitor, tak je mi líto ho vyhazovat, tak jsem se chtěl první zeptat na nějaké tipy a rady co s tím, zdali je nějaká možnost to opravit. Napájecí zdroj k tomuto monitoru se blbě shání, tak jsem se chtěl zeptat, zdali jsou i nějako alternativní zdroje, které by mohli fungovat.
Monitor: LG IPS234
Napájecí zdroj
Model: ADS-40FSG-19
Input: 100-240 V∿,  50/60Hz, 1.0A max
Output: 19V, 1.7A

karvanek.elektra

Re:Vadné napájení monitoru
« Odpověď #1 kdy: Únor 12, 2021, 19:05:50 odpoledne »
Pokud je chyba jen ve zdroji...... Určitě lze použít jakýkoli jiný spínaný zdroj s hodnotami které uvádíte (Input: 100-240 V∿,  50/60Hz, 1.0A max.... Output: 19V, 1.7A) a musí mít patřičnou koncovku správně pólovanou, ... předpokládám, že se jedná o stejnosměrné napájení DC (značení bývá... jako = ale spodní čárka je přerušovaná) . Vyzkoušená značka zdrojů je MeanWell, prodává u nás třeba MI6. Ale ještě před nákupem nového zdroje bych vyzkoušel přívodní vodiče na DC straně jestli nejsou porušené a jestli na konektoru leze 19V DC, pokud neleze zkusil bych jestli to leze na drátech po ustřižení konektoru (vodiče bývají často užužlané právě u konektoru), pak nahradit novým pájecím konektorem, koupit lze třeba v GM. Samozřejmě budete potřebovat nějaký multimetr a páječku, na přívodní stranu AC 230V se nepouštějte vůbec.
  • kvalifikace: elektromontér
  • revizní technik
  • projektant
  • specializace:instalace nn + mn, MaR, automatizace, zdvihadla, EZS